Scholen voor voortgezet onderwijs halen hun open dagen voor leerlingen uit het basisonderwijs maanden naar voren. Hiermee willen ze volgens RTV Drenthe een eventuele nieuwe lockdown door een uitbraak van het coronavirus voor zijn.

De regionale omroep meldt dat onder meer in Meppel de scholen hun open dag hebben vervroegd. Bij Stad & Esch, Terra, Dingstede en Greijdanus zijn leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders welkom op vrijdag 7 oktober. Ook op 27 januari is er een open dag. ‘Normaal gesproken houden we de open dag alleen in januari, maar nu hebben we dat opgesplitst met het oog op corona’, zo citeert RTV Drenthe coördinator Michiel de Boer van Terra Meppel.

De Drentse omroep meldt dat ook RSG Wolfsbos in Hoogeveen al in oktober een open dag houdt in verband met een mogelijke nieuwe uitbraak van het coronavirus later in het jaar. Het Dr. Nassau College in Assen (locatie Penta) houdt ieder jaar een kleinschalige open dag na de herfstvakantie, maar heeft besloten om dit grootser te organiseren. ‘Mocht dit uiteindelijk het enige moment zijn waarop we de leerlingen welkom kunnen heten, dan hebben we in ieder geval een grotere groep mensen geïnformeerd’, zegt afdelingsleider Peter Oostra.

Lees meer…

Deel dit bericht: