De PO-Raad en de vakbonden zijn aan zet om in de volgende cao afspraken te maken over de besteding van 500 miljoen euro extra voor het primair onderwijs. Dat meldt demissionair onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.

De 500 miljoen euro extra kwam er na een motie van de VVD die tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) werd aangenomen. ‘Met een bijdrage van 500 miljoen euro ontstaat de mogelijkheid al op korte termijn het salaris van het personeel in het primair onderwijs (…) significant verder te verhogen’, aldus Slob.

Premier Mark Rutte zei tijdens APB dat wat hem betreft het extra geld niet sec naar hogere salarissen zou moeten, maar ook naar het verlagen van de werkdruk, een betere begeleiding van starters en het bieden van loopbaanmogelijkheden. Slob vindt dat een goed plan: ‘Zo kan de extra loonruimte op een effectieve manier bijdragen aan het aanpakken van het lerarentekort en het verhogen van de onderwijskwaliteit.’

De minister geeft de sociale partners het advies om in de volgende CAO PO afspraken te maken over de besteding van het extra bedrag. Het geld zou wat hem betreft ten goede moeten komen aan leraren en schoolleiders.

Lees meer…

Deel dit bericht: