Er is waardering voor online lessen op afstand, maar veel leraren kunnen daarin ‘best saai’ zijn. Rector-bestuurder Berni Drop van het Montessori College in Nijmegen en Groesbeek zegt in de Nijmeegse regio-editie van het AD dat zij dat van leerlingen te horen krijgt.

Nu het voortgezet onderwijs deels weer begonnen is met onderwijs op locatie, vertelt Drop aan de krant dat zij het geluid van ‘geklepper en geren, gestommel op de trappen, geschuif van stoelen, gekwetter en geroep’ gemist heeft. Volgens haar wilden leerlingen weer graag naar school. De eerste ochtend kwamen vier jongens zelfs een dagdeel te vroeg.

Volgens Drop hadden veel leerlingen het na 10 weken wel gehad met alleen online onderwijs op afstand. ‘Los van alle waardering die ze voor ons hebben, zijn velen van ons in de online instructielessen best saai volgens hen, en hebben we daarin nog wel wat te leren’, aldus de rector-bestuurder.

Zij vermoedt dat ook na de zomervakantie vanwege de coronacrisis het voortgezet onderwijs nog slechts deels op locatie zal plaatsvinden. Dat betekent dat online onderwijs op afstand ook dan nodig zal blijven.

Lees meer…

Deel dit bericht: