Reclame voor commerciële huiswerk- en bijlesbureaus via scholen is zeer onwenselijk. Dat benadrukt onderwijsminister Dennis Wiersma in antwoord op Kamervragen.

De Tweede Kamerleden Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks) trokken bij de minister aan de bel over berichten in de media over huiswerk- en bijlesbureaus in Amsterdam die via scholen reclame maken. Ze wilden van Wiersma weten hoe hij hierover denkt. De minister antwoordt dat hij dit zeer onwenselijk vindt, omdat het volgens hem kansenongelijkheid tussen leerlingen kan vergroten.

‘De laatste jaren is het aantal commerciële partijen dat aanvullend onderwijs aanbiedt gestegen. In dat opzicht is de situatie zeker niet verbeterd ten opzichte van een aantal jaar geleden. Meer dan een kwart van de leerlingen in het funderend onderwijs maakt op een manier gebruik van dit aanbod. Tegelijkertijd kunnen niet alle ouders bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining betalen. Hierdoor treden er verschillen op tussen leerlingen.’

De minister vindt dat scholen leerlingen niet horen door te verwijzen naar commerciële bijlesbureaus. ‘Het inkopen van extra bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining zou niet nodig moeten zijn. Het is onwenselijk wanneer het onderwijs meegaat in deze trend’, aldus Wiersma.

Lees meer…

Deel dit bericht: