‘Ik vind het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren dat het niet uitmaakt wie je bent en dat je respect voor elkaar moet hebben’. Dit zegt groepsleerkracht Alina Knol van openbare basisschool Geert Holle in het Noord-Hollandse Berkhout in Trouw. Deze school brengt homoseksualiteit onder de aandacht in de lessen levensbeschouwing.

In de lessen van Knol over levensbeschouwing stonden de afgelopen weken de kinderrechten centraal. Ook besprak ze de tien geboden uit de Bijbel. Het overkoepelende thema was een goede manier van leven met respect voor elkaar. ‘Of je nu dik of dun bent, zwart of wit, homo of hetero. Het kan allemaal’, aldus Knol.

Onderdeel van de lessen over levensbeschouwing was een bezoek van gastdocenten van homobelangenorganisatie COC. Gastlessen van deze organisatie worden tot nu toe vooral in het voortgezet onderwijs gegeven. Op de basisscholen zijn zulke lessen nog een uitzondering, schrijft Trouw op basis van wat Marloes Derksen van COC Noord-Holland-Noord vertelt.

Het artikel staat in Trouw van woensdag 17 december.

Deel dit bericht: