Nieuws

Tweetalige prentenboeken voor Oekraïense kinderen – PO

Het non-profitproject Better Time Stories biedt vijf tweetalige prentenboeken aan voor kinderen die uit Oekraïne zijn gevlucht. Deze verhalen van bekende auteurs en illustratoren kunnen Oekraïense vluchtelingenkinderen helpen met hun situatie om te gaan.

Deel dit bericht:
Lees meer

Bijeenkomst n.a.v. katern Arbeidsrecht – PO/VO

De Onderwijsjuristen van VOS/ABB hebben onlangs een katern over het arbeidsrecht gepubliceerd. Naar aanleiding van deze publicatie is er op 3 november een bijeenkomst over de toepassing van het arbeidsrecht in het primair en voortgezet onderwijs.

Deel dit bericht:
Lees meer

Vakbonden willen af van sectorraden – PO/VO

De onderwijsvakbonden willen rechtstreeks met het ministerie van OCW onderhandelen over de onderwijs-cao. De sectorraden PO-Raad en VO-raad hoeven daar dan als vertegenwoordigers van de werkgevers niet meer bij te zitten, is het idee.

Deel dit bericht:
Lees meer

Addenda transparante arbeidsvoorwaarden aangepast – PO/VO

De addenda transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden zijn aangepast. Er is aan toegevoegd dat ze alleen verstrekt hoeven te worden binnen een maand na het verzoek van de werknemer om de gegevens over de essentiële aspecten van de arbeidsrelatie en arbeidsvoorwaarden aan te vullen.

Deel dit bericht:
Lees meer